Sfârșitul lumii

Salutare, prieteni, în acest articol aș dori să vorbesc despre niște lucruri care au o importanță discutabilă. În orice caz, în ochii majorității.

Cum știm, toată lumea poate fi divizată în două categorii mari: prima categorie sunt cei care în sudoarea frunții mișcă această lume unde vor ei, iar a doua categorie sunt cei care fug alături și strigă: „Doamne, Doamne! Unde se duce această lume?”

Apusul lumii

Ei bine, ce să vă zic, prieteni? Lumea, probabil, nu mai poate fi salvată, dar o persoană în parte poate fi. Problema majorității constă în ceea că ei sunt animale, chiar și mai rău – insecte. Muștele nu se întreabă de sensul vieții, ele se târăsc pe el. Așa și majoritatea oamenilor se târăsc de-a lungul vieții sale, de la naștere până la moarte, fără vreun sens sau scop. Desigur, în societatea noastră s-au inventat multe idei de a atenua acest lucru, astfel încât lumea să nu iasă din minți. Dar luați în considerare, casa, mașina, banii, titlul de campion… nu reprezintă sensul vieții. Acestea pot fi doar niște obiective intermediare, dar nu și lucrul cel mai important. Chiar și așa, aceste obiective intermediare, ca regulă, nu le au toți. În timp ce, majoritatea nu văd sensul existenții lor, în genere. Noi toți deja suntem mari și nimeni nu o să ne plătească că ne mințim. Să fim sinceri, cel puțin, în raport cu noi!

Sfârșitul lumii a fost cu mult timp în urmă. Oamenii au murit. Societatea noastră este o mulțime de persoane care trăiesc cu știri de zi cu zi și plăceri temporare. În politică avem o grămadă de ticăloși și mincinoși, pe scenă o mulțime de orgolioși, în curte o mulțime de bețivi și boschetari, la televizor putem vedea doar scene degenerative. Fericirea și plăcerea a devenit sinonim cu banii și sexul. Oamenii au uitat că poți cumpăra o carte, dar nu poți cumpăra și cunoștințe, că poți cumpăra sex, dar nu și dragoste, poți cumpăra un statut, dar nu și respect.

Lumina din întuneric

Din fericire, printre noi se mai găsesc persoane cărora nu le place starea aceasta de lucruri, persoane care în subconștient simt o stare de nemulțumire. Oameni care doresc ceva mai mult decât restul. Aceste persoane, de regulă, caută sensul existenței lor. Pentru că privind împrejur nu înțeleg de ce se întâmplă toate acestea, nu văd sensul existenței lor.

De ce? Unde? În ce constă? sensul vieții noastre. Care este sensul existenței unui om în parte? În acest moment îmi aduc aminte de cuvintele unei persoane foarte culte care a zis „Nu încerca să obții succes în viață, ci încearcă ca viața ta să prindă un sens.”

Minciuna și standardele duble ne înconjoară peste tot. Starea curentă a lucrurilor, pur și simplu, copleșește. Medicii și polițiștii care văd mita ca pe un salariu de bază, politicienii cărora le este mai convenabil să otrăvească oamenii cu alcool și nicotină decât să investească în dezvoltarea sportului. Sensul vieții multora se rezumă doar la primirea plăcerilor trupești: mâncare, alcool, fumat (tot ce se poate cumpăra cu bani).

Sensul principal al vieții – dezvoltarea!

Stridiei îi este foarte greu să înțeleagă sensul vieții sale. Numai dacă acest sens nu va fi dezvăluit de un bucătar sau de un gurmand. Acest exemplu foarte bine ilustrează toate eforturile și încercările noastre cu privire la găsirea sensului vieții. Noi suntem ca acele stridii, nu suntem în stare, cel puțin, să înțelegem ce este sensul vieții. Ne mai vorbind de capacitatea de a înțelege în ce constă el. Pur și simplu, noi încă nu am ajuns la un nivel de dezvoltare moral și spiritual atât de înalt de la înălțimea căruia am putea răspunde la această întrebare. Din această cauză există sute de religii și secte, mii de organizații politice care încearcă să răspundă la această întrebare schimbând, în același timp, și lumea.

Din fericire, cel mai bun mod de a schimba lumea este de a te schimba pe tine. Da, noi încă nu am evoluat la așa un nivel de dezvoltare avansat încât să putem răspunde la întrebarea „Care este sensul vieții?”. Dar înțelegerea acestui neajuns ne dă direcția de mișcare. Se pare că, la acest nivel scăzut de dezvoltare la care ne aflăm, singurul posibil sens pe care îl putem avea este încercarea de a ajunge la un nivel mai avansat. Anume în perfecționare este sensul vieții în acest interval de timp.

Interese

Acei oameni care în subconștient au înțeles acest adevăr primesc, în schimb, fericirea și confortul adevărat de la viață. De ce o persoană se ocupă ore la rând cu perfecționarea trucurilor pe bicicletă? De ce altul cu anii se ocupă cu rezolvarea ecuațiilor integrale? În final, de ce acel zdravăn scrie atât de meticulos greutățile în caiet? Toți ei sunt ocupați cu autodezvoltarea.Viața lor este împlinită cu sens și ochii lor strălucesc cu pasiune. Aceste persoane sunt angajate în perfecționarea sa, de aceea ei nu sunt interesați de diferite „droguri” sociale, cum ar fi telenovelele la televizor și alcoolul în compania unor ratați. Pentru că ei au aflat plăcerea mult mai mare de la viață – plăcerea de a conștientiza că zi de zi devin mai buni.

Limitele dezvoltării

Pentru persoanele care sunt pasionate de dezvoltarea lor nu există nici o limită în această lume. Aceste persoane nu cunosc doar limitele puterilor sale. Anume aceste persoane mișcă lumea în direcția în care doresc ei. Ei văd obiective și nu văd obstacole.

Aș dori foarte mult ca printre noi să fie mai multe persoane de acest tip. Sensul vieții mele îl văd în două direcții: să mă dezvolt personal și să insuflu pentru cât mai mulți acest obicei. Cu cât mai mulți dintre noi vor începe să se dezvolte cu atât mai repede vom înțelege adevăratul sens al vieții noastre. La această etapă oamenii, cum cred eu, sunt doar niște larve sau omizi, dar va trece mult timp sau puțin și noi vom deveni fluturi și atunci majoritatea întrebărilor, pur și simplu, vor dispărea de la sine și vor părea banale și primitive.

Concluzie

Îți ajunge, oare, înțelegere și dorință de a instala în creierul tău programul principal: „sensul vieții mele este autodezvoltarea”? Aș dori foarte mult ca noi să devenim mai mulți. Trebuie, doar, să crezi în asta. Trebui să aplici acest lucru în practică. Trebuie să faci acest lucru o parte din tine. Trebuie să dorești asta cu adevărat. Și… dacă aceasta o să devină realitate, atunci în față ta nu va rămâne nici un obstacol. Vei puteai schimba tot ce dorești, doar din simplu motiv că te poți schimba pe tine.

E foarte important să te dezvolți în mai multe direcții. Cât fizic, atât și mental. Corpul, mintea și spiritul totul în om trebuie să fie frumoase. Faceți concluzii, prieteni, dezvoltați-vă!

Cum ți-ai dat seama sfârșitul lumii, din nou, se amână pe o perioadă nedeterminată de timp din motive tehnice 🙂

Iată și finalul primului articol. Azi am analizat o tema mai mult filosofică decât practică. Sper că ți-a plăcut, ai găsit ceva folositor pentru tine și că te-am alimentat cu ceva idei care îți vor schimba viața! Și nu uita să distribuii prietenilor tăi acest articol!

Distribuie:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *